FFGK:s logga  
Flygeln och Gamla Kontoret

Föreningen Flygeln & Gamla Kontoret (FFGK) är en ideell förening för bevarande av de gamla byggnaderna Flygeln och Gamla Kontoret som köptes av invånarna i Tollered då textilindustrin avvecklades. Byggnaderna används till biograf (Tollereds Biograf) med föreställningar onsdagar och söndagar, lokal för Tollereds Scoutkår, Röda Korset, äldregymnastik, yoga mm.
Här har Skallsjö-Nääs Hemslöjdsförening en sal med 4 eller 5 vävstolar som kan hyras för 150 kr/månad/vävstol.
I november varje år ordnar Skallsjö-Nääs Hemslöjdsförening "Hantverksdagar" i Flygeln och Gamla Kontoret samt Åkeriets källare. Då kommer flera hantverkare och visar sina arbeten och säljer, Hemslöjdsföreningen har lotterier och försäljning av egna alster, matbröd (även från Bakstugan på Nääs) lottas ut och man får en försmak av julstämning.

I Gamla Kontoret finns lokaler en våning upp för möten och fester att hyra.
I gamla härliga valv ligger kaféet i två rum lämpligt att hyra vid mindre kalas.
En större lokal, Bergasalen kallad, passar för större möten eller fester. Man får maximalt vara 75 personer. Vill du hyra eller veta mer, kontakta Tollereds Hotell, 0302-32970. FFGK har tagit fram en affisch om uthyrningen. Skriv gärna ut den och ge till de som är intresserade!

Om du vill stödja FFGK genom att bli medlem - skriv ut inbetalningskortet och betala in årsavgiften om 40 kr! Glöm inte ange namn och adress! Vill du ha information om vad som händer i Flygeln och Gamla Kontoret, skickar du ett email till
ffgktollered@gmail.com och anger namn, adress och telefon och vad du eventuellt kan hjälpa till med! Tack!